Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Distrilight? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!
Een lichtberekening wordt gemaakt met gespecialiseerde lichtberekeningssoftware zoals DIALux. Hierbij wordt een technische berekening gemaakt van de lichtniveaus in een ruimte en wordt er rekening gehouden met reflecties van oppervlakten, positionering van de armaturen. Een lichtberekening wordt gemaakt om te garanderen dat de verlichtingsinstallatie voldoet aan de vereisten voor comfort en efficiëntie. Een lichtberekening kan heel basaal worden opgesteld, maar vergt veel kennis en inzicht wanneer het wordt opgemaakt voor projecten met richtlijnen als frisse scholen, BREEAM of WELL.
Een goed lichtplan begint met een inventarisatie waar we de uitgangspunten van het project definiëren. Dit noemen we een Lichtadvies. Na een initieel lichtadvies wordt er een nauwkeurige lichtberekening gemaakt, waarmee het verwachte lichtbeeld wordt gesimuleerd. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel verlichting nodig is om te voldoen aan de geldende normen en eisen. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichtsterkte, lichtverdeling en de specifieke eigenschappen van de armaturen. De berekening wordt gemaakt in DIALux, waarbij er een plattegrond wordt ingelezen.
Vervolgens wordt de lichtberekening uitgevoerd conform de norm NEN-EN 12464-1 voor werkplekverlichting. Dit resulteert in een optimaal lichtplan met een efficiënte positionering en specificaties van de armaturen. Na goedkeuring van het lichtplan kunnen we de lichtberekening uitwerken in een lichtplan.
Bezig met een project waar een lichtberekening voor nodig is? Vraag deze aan via onderstaand formulier.
Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wenst u LED-advies?
Wij helpen u graag.